Миниатюрните градински аксесоари са мащабно смалени предмети, които обичайно можем да срещнем в една градина или двор – градински пейки, метални градински мебели, шезлонг, чадър, градински статуи, саксии, фигури на джуджета или животни. Те придават реалистичен вид на мини градинката и с умаленият си мащаб допълват впечатлението за реалистичност.Когато подбираме какви мебели или предмети да сложим трябва да се съобразим със стила на нашата градинка, с цветовете на съда и растенията и най-вече със своите предпочитания. Използването на миниатюрните мебели или предмети ни дава възможност да дадем свобода на въображението и да създадем свой малък зелен кът, такъв какъвто ние го искаме. Някои от предметите можем сами да си изработим, ако имаме подходящи материали,инструменти и достатъчно търпение.

За да бъде максимално реалистичен вида на нашата градинка, е добре да се използват естествени материали като дърво, метал, камък, пясък. Трябва да се има предвид, че предметите често ще са в досег с вода. Затова трябва така да се разположат, че да се мокрят по-малко, особено ако са от плат.

Освен това, както истинските градински мебели и предмети, миниатюрните им варианти ще са изложени на слънце, вятър, дъжд. Затова изберете запазено от вятър място за градинката си или ги закрепете добре. Вътрешните миниатюрни градинки са защитени и там можем да сме спокойни за малкия си свят, освен ако нямаме любопитен домашен любимец…

Email This Post Email This Post

…………………………………………………………………………………………………………………………

от Albena Todorova

Намерете ни и във Фейсбук


About the author

администратор Казвам се Albena Todorova Създавам миниатюрни градини и пейзажи. Можете да ме намерите във Фейсбук с име Мини градини, или да ми пишете на адрес info @ minigradini.com.

© 2011 Мини градини Suffusion theme by Sayontan Sinha