Много хора нямат възможност, място или достатъчно умения да подддържат жива мини градина. Живите растения дават свежест и динамика в миниатюрните ландшафти, но имат изисквания, за да растат красиви и здрави. За тях трябва да се полагат редовни грижи и при нужда да се намесим за корекция.  В днешния забързан свят често не намираме време дори за себе си. В случаите, когато избираме подарък не сме напълно убедени дали човекът, за когото е предназначен ще има необходимото място или умения да се грижи за своята градинка. За това ви предлагам лесен вариант за мини ландшафт или градинка.

В този миниатюрен двор са използвани естествени материали, както и някои от материалите за изработка на макети и диорами. Целта беше да се доближа максимално до естествен и реалистичен вид на пейзажа. В размер 30см х 40см се събраха малка виличка с прозорци и перденца, малко езерце с водопад, красива беседка с пергола, няколко дървета и храсти.Освен, че цялата композиция е много лека, тя е изключително лесна за поддръжка. Просто трябва да и намерим място, защитено от преки слънчеви лъчи и да я предпазим от прах и влага. При добро съхранение, миниатюрната  градина – макет ще ни радва години наред.

Както и при живите мини градини и тук възможностите за композицията и детайлите са безкрайни. Възможно е да декорира според сезона и празниците и така да внясяме разнообразие в нашият миниатюрен кът.

от Albena Todorova

Намерете ни във Фейсбук

About the author

администратор Казвам се Albena Todorova Създавам миниатюрни градини и пейзажи. Можете да ме намерите във Фейсбук с име Мини градини, или да ми пишете на адрес info @ minigradini.com.

© 2011 Мини градини Suffusion theme by Sayontan Sinha