кукленски къщи, къща за кукли, играчкиМакар и отдавна порастнала, съм все пак момиче и още помня с какво удоволствие играех със своите няколко кукли. Всяка си имаше име и дори характер. Едни ми бяха по-любими, други по-малко, а трети открито не харесвах. Те винаги играеха ‘лошите’ роли в безкрайният куклен свят. Макар и по детски, с куп недостатъци, много обичах да им шия дрешки, да им постилам легълцата и изобщо правех всичко, което правят всички малки момиченца. Защо ли разказвам това?….

Сетих се за моето детство покрай един неочакван проект, който ми изскочи наскоро. Едно мило мъничко момиченце ме помоли да му направя къщичка за куклите му. Макар и неочаквано, аз отдавна планирах да прескоча за малко в тази област и ето, че дойде моментът. Сега знам, защо съм го отлагала – защото подсъзнателно съм знаела, че няма да мога да спра. Направих къщичката за кукли на моята малка приятелка. Гладко шлайфах всички детайли, после боядисах покрива и стените. Видя ми се семпла и затова чрез декупаж я облепих с цветни ‘тапети’, пеперудки и цветя.   Обзаведох я с две легълца, масичка и две столчета, направих меки дюшеци, застлах с чаршафчета, уших възглавничи и ето къщичката готова. Моята малка приятелка светна от щастие, когато и  я показах. Удоволствието беше двойно, защото аз се почуствах отново като малко дете, но нямах неприятното чувство, че не ми се получават нещата поради малкото житейски опит на децата. С подходящите материали, инструменти и малко въображение малките куклени мебели започнаха да изкачат едно след друго. След първите мебели дойде ред на малко гардеробче, секция за телевизор с място за разни мънички предмети,    тоалетна масичка с огледало, готварска печка. Обожавам да размествам мебелите, за да видя как ще изглежда кукления дом. Някой ще каже, че не съм порастнала, но аз обичам детето в себе си и знам, че то ми помага да се разбирам с децата по-лесно.

Какво общо имат мини градините с куклените къщи?

На пръв поглед нищо. Но куклените къщи са също умален свят на реалния, така както мини градините са смалени истински късчета от природата. Остават малките предмети, които участват и в мини градините и в куклените къщи. И към това допълвам малко въображение, щипка ентусиазъм и не малкият ми опит в света на миниатюрите. Мисля си, че усмивките на децата са най-хубавото в целия проект и затова си заслужава да им отделя от времето си.

 

About the author

администратор Казвам се Albena Todorova Създавам миниатюрни градини и пейзажи. Можете да ме намерите във Фейсбук с име Мини градини, или да ми пишете на адрес info @ minigradini.com.

© 2011 Мини градини Suffusion theme by Sayontan Sinha